С европейски санкции са ударени Песков, шефовете на “Роснефт и “Транснефт Пакистан

...
С европейски санкции са ударени Песков, шефовете на “Роснефт и “Транснефт Пакистан
Коментари Харесай

Пакистан подава ръка на Русия, внася 2 млн. тона пшеница

С европейски наказания са ударени Песков, шефовете на “Роснефт ” и “Транснефт ”
Пакистан стана първата огромна нация, подкрепила Владимир Путин, като подписа първото ново комерсиално съглашение с Русия след нашествието в Украйна. Премиерът и някогашен състезател на крикет Имран Хан съобщи, че страната му ще внесе към 2 млн. тона съветска пшеница и ще одобри доставки на природен газ. Сделките били контрактувани на среща с съветския президент предишния четвъртък - деня, в който Путин изпрати войски в своята съседка. Хан се отбрани против обвиняванията, че налива милиарди в хазната на Кремъл, казвайки, че икономическите ползи на Пакистан “го изискват ”.

Във вторник Путин реши да блокира изтеглянето на задгранични компании от Русия и да хване парите им в капан, с цел да поддържа разрушаващата се стопанска система. По-рано “Бритиш Петролиум ” разгласи, че ще се откаже от каузи си в ръководената от страната петролна компания “Роснефт ”, поемайки финансов удар за Щатски долар 25 милиарда “Шел ” също приключи партньорството си с “Газпром ” - различен следен от Кремъл колос. Руският министър председател Михаил Мишустин обаче разгласи, че е подписана президентска заповед за краткотрайни ограничавания върху задграничните вложители, с цел да се подсигурява, че ще вземат “обмислено решение, а не водено от политически напън ”.

След като западните страни ускориха глобите, рублата падна до най-ниското си равнище за всички времена. Руснаците се редят на опашки нощ и ден, с цел да изтеглят пари от банкоматите на фона на глобите против банките.

Паралелно със задълбочаването на съветската изолираност бе разкрито, че Западът към момента заплаща на Русия над Щатски долар 1 милиарда дневно за газ и нефт, които Путин може да употребява за финансиране на нашествието си в Украйна. Във войната съветският президент хвърля по Щатски долар 15 милиарда на ден, твърди в. “Дейли мейл ”.

Западът ще срине съветската стопанска система с тотална финансова война. Тази закана насочи френският финансов министър Брюно льо Мер. “Искаме да се прицелим в сърцето на съветската финансова система, прицелваме се във Владимир Путин, желаеме олигарсите, само че желаеме и цялата съветска стопанска система и съветският народ също ще заплати следствията. ”

Санкциите се постановат бързо и “нито един олигарх няма да се изплъзне от мрежите ни ”, сподели Льо Мер. Сред ударените руснаци е и представителят на Путин Дмитрий Песков, който Западът вижда като “машина за дезинформация на Кремъл ”. В листата са и околните съдружници на Путин Игор Сечин, началник на “Роснефт ”, и Николай Токарев, началник на тръбопровода “Транснефт ”. Санкциите засягат и още трима души, класирани от “Форбс ” измежду 10-те най-богати персони в Русия: магнатите Алексей Мордашов и Алишер Усманов и предприемача и другар на Путин Генадий Тимченко. Топбанкерите Михаил Фридман и Петр Авен също са глобени.

Компаниите за обработка на картови заплащания “Мастъркард ” и “Виза ” в същото време блокираха достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи.

Канада пък стана първата в света, която ще забрани вноса на съветски нефт. “Петролната промишленост е бранш, от който президентът Владимир Путин и неговите олигарси са се облагодетелствали доста ”, посочи канадският министър председател Джъстин Трюдо.

Санкциите на Запада против Русия оказват доста влияние върху нейната стопанска система, съобщи немският министър на финансите във вторник, до момента в който Г-7 обмисляше спомагателни наказателни ограничения в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР